5 keer je woonkamer opgefrist

oktober 31, 2022

Je woonkamer is het hart van je woning. Je beleeft er onvergetelijke momenten met familie en vrienden. Gezellig is het er dus zeker al! Beeld je dan eens in hoeveel leuker het kan worden na een opfrissing van je interieur. En daar hoef je helemaal niet veel voor te doen of veel geld aan uit te geven. Lees snel verder en ontdek onze toptips die elk interieur opfrissen.

Tip 1: less is more

Decoratie op of in je woonkamer meubels is leuk, maar te is ook bij decoratie niet goed. Je mooie kast zou zomaar helemaal verdwijnen onder al je spulletjes. Kies liever voor een leuke plant, een mooi beeldje of een paar gezellige foto’s. Je meubels komen niet alleen mooier uit, je creëert ook nog eens meer ruimtegevoel in je woonkamer.

Tip 2: toch te veel spulletjes? Denk dan eens aan nieuwe woonkamer meubels!

Ontspullen is de hype van het moment, maar een lege woonkamer is natuurlijk ook niets. Denk daarom zeker eens aan een nieuw meubel, want veel (of gewoon wat meer) spullen hoeft geen probleem te zijn, zolang je er plek voor hebt.
Onze tip? Een open kast kopen. Zo krijgen je vakantiekiekjes de aandacht die ze verdienen, ze staan namelijk niet verstopt tussen (of achter?) je andere decoratieve elementen.

Woonkamer

Tip 3: niet alles verdient een spotlight

Die leuke open kast kopen doe je niet voor niets, maar niet alle spullen in huis verdienen zo’n ereplek. Denk maar aan die stapel facturen, al die dozen gezelschapspelletjes,… Gelukkig hebben kasten vaak ook deuren en tenzij je voor een kast met glazen deuren koos, mag het achter die deur wel een rommeltje zijn. Niemand die het ziet!

Tip 4: change it up!

Staat je televisie al jarenlang op dezelfde plek? Net als die trendy lamp en je boekenkast? Hoog tijd om een frisse wind door je interieur te blazen. Waarom geef je je woonkamer meubels niet eens een nieuw plekje? Je krijgt meteen het gevoel dat je een volledig nieuwe woonkamer binnenstapt en ziet je meubels in een nieuw licht.

Tip 5: over licht gesproken…

Waarom is het opeens zoveel gezelliger als je kaarsjes aansteekt? Voor een date of gewoon om de avond leuk af te sluiten. Kaarsjes en sfeerverlichting zorgen voor warmte. Niet altijd letterlijk (buiten kaarsen gerekend natuurlijk), maar wel als het gaat over warmte in huis. Die warme sfeer die je huis echt een thuis maakt. Dus onze laatste tip: light it up!

Nu is het aan jou! Welke tips ga jij straks toepassen bij het opfrissen van je woonkamer?

Uitgelicht

Meer